Συχνές ερωτήσεις

1)    Πού (σε ποια προϊόντα) χρησιμοποιούνται οι θερμικές ετικέτες;
       Οι θερμικές ετικέτες χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που καταναλώνονται γρήγορα και δεν "περνούν πολύ καιρό στο ράφι". Έχουν το μειονέκτημα ότι μαυρίζουν όταν βρεθούν κοντά σε πηγή θερμότητας και απαιτείται αποθήκευση σε καλές συνθήκες γιατί χάνεται η εκτύπωση με το πέρασμα του χρόνου (ασπρίζουν).

2)    Που χρησιμοποιούνται αντίστοιχα οι ετικέτες θερμικής μεταφοράς;
       Χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που θα "περάσουν καιρό στο ράφι", ή σε προϊόντα που θα έρχονται σε επαφή με πηγές θερμότητας, ή θα είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες. Έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής όταν αποθηκεύονται σωστά και για την εκτύπωσή τους χρησιμοποιείται μελανοταινία. 

3)    Υπάρχουν ετικέτες που να αντέχουν περισσότερο; Τι μελανοταινία χρειάζομαι;
       Φυσικά και υπάρχουν. Συνηθέστερες είναι οι ετικέτες πολυαιθυλενίου (
PE) και πολυπροπυλενίου (PP), αλλά και οι συνθετικές ετικέτες (για ειδικές συνθήκες). Για την εκτύπωση αυτών των ετικετών χρησιμοποιούνται μελανοταινίες ρητίνης (Resin), οι οποίες δίνουν τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο. Στην TNG Barcodes, όλες αυτές οι ετικέτες εκτυπώνονται με μελανοταινίες ρητίνης (Resin) και έχουν την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής - χαρακτηριστικά οι συνθετικές ετικέτες σε εξωτερικές συνθήκες έχουν εγγύηση 5 και παραπάνω ετών.

4)    Μιλήσαμε για μελανοταινίες, γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές ποιότητες;
       Γιατί υπάρχουν διαφορετικά υλικά ετικετών που θα εκτυπωθούν. Για τις χάρτινες ετικέτες, αρκετή είναι η εκτύπωση με μελανοταινία κεριού (
Wax) ή κεριού και χαμηλής περιεκτικότητας ρητίνης (Premium Wax). Σε γυαλιστερές (gloss) ετικέτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικτή κεριού-ρητίνης (Wax Resin), οι οποίες μπορούν να εκτυπώσουν και πλαστικές ετικέτες, αλλά όχι με την ποιότητα της μελανοταινίας ρητίνης (Resin). Οι τελευταίες δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις πλαστικές και συνθετικές ετικέτες και δεν προτείνονται για χάρτινες ετικέτες. Η βασική διαφορά των μελανοταινιών που αναφέρθηκαν είναι το σημείο τήξης τους. Οι απλές μελανοταινίες Wax έχουν το χαμηλότερο σημείο τήξης (απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία στην κεφαλή του θερμικού εκτυπωτή) και οι μελανοταινίες Resin το υψηλότερο σημείο τήξης.

5)    Πόσα είδη κωδικοποιήσεων γραμμωτού κώδικα (
barcode) υπάρχουν;
       Υπάρχουν αρκετά (περίπου 60) και αυτό γιατί είτε λόγω των διαφορετικών εφαρμογών που χρησιμοποιείται ο κάθε ένας, είτε λόγω παραλλαγών των αρχικών προτύπων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Ο γραμμωτός κώδικας, είναι η αναπαράσταση των δεδομένων που κωδικοποιούνται, με γραμμές και κενά (για barcode μίας διάστασης - linear 1D) είτε με πίνακα δύο διαστάσεων 2D.

6)    Πρέπει να πληρώσω για να χρησιμοποιήσω barcode στην επιχείρησή μου;
       Όχι, εάν τα προϊόντα σας δεν πωληθούν σε σημεία λιανικής (POS) όπως Super Market κλπ. Στην περίπτωση διαφορετικής διάθεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους δεκάδες που υπάρχουν. Εάν όμως πρόκειται για προϊόντα που θα πωληθούν σε σημεία λιανικής πώλησης, είναι απαραίτητη η χρήση της κωδικοποίησης GS1-13 EAN-13 ή GS1-8 / EAN-8. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οργανισμό GS1 Ελλάς Α.Ε "520 Barcode Hellas" στη διεύθυνση http://www.520barcodehellas.com/ ή στον οργανισμό GS1 Association Greece στη διεύθυνση: http://www.gs1greece.org/

7)    Πρέπει να προμηθευτώ θερμικό εκτυπωτή για να εκτυπώσω ετικέτες και 
barcode; Μπορεί να τις τυπώσει η TNG Barcodes;
       Δεν χρειάζεστε απαραίτητα θερμικό εκτυπωτή. Θα σας χρειαστεί στην περίπτωση που ο όγκος των ετικετών και προϊόντων σας, δικαιολογεί την επένδυση αυτή. Εκτός από το κόστος του θερμικού εκτυπωτή (κόστος ~ € 400,00 για μικρούς και € 900,00 για μεγάλους) και την απόκτηση των αναλωσίμων (ετικέτες και μελανοταινίεςτο κόστος ποικίλλει ανάλογα τη διάσταση και ποιότητα), θα πρέπει να επενδύσετε σε προσωπικό και εργατοώρες που να επιτελεί αυτή την εργασία. Εναλλακτικά, η TNG Barcodes μπορεί να εκτυπώσει τις ετικέτες σας, με το ελάχιστο κόστος στην Ελληνική αγορά, εξασφαλίζοντας και την ποιότητα των ετικετών σας αφού όλες οι ετικέτες που παράγουμε, ελέγχονται με ειδικό μηχάνημα - αναλυτή προδιαγραφών γραμμωτού κώδικα - (εφόσον εκτυπώνεται barcode). Το κόστος ενός τέτοιου μηχανήματος ελέγχου προδιαγραφών, ανέρχεται στις € 3.500,00. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε "δυσάρεστες εκπλήξεις" επιστροφής προϊόντων, λόγω κακής ποιότητας των ετικετών σας που δεν μπορούν να διαβαστούν.

8)    Εκτός από ετικέτες με 
barcode, εκτυπώνετε άλλου είδους ετικέτες;
      Φυσικά! Στην TNG Barcodes εκτυπώνουμε ετικέτες αλληλογραφίας, ετικέτες κιβωτίων και παλετών (με χρήση ή όχι barcode) και πολλά άλλα είδη ετικετών. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

9)    Γιατί κάνετε το διαχωρισμό σε 2.500 ετικέτες την ημέρα για μικρούς και μεγάλους εκτυπωτές;
      Όλοι οι μικροί εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν πολύ περισσότερες ετικέτες από τις 2.500 την ημέρα. Η ορθολογική τους χρήση αυξάνει τη διάρκεια ζωής της κεφαλής και του μηχανήματος και έτσι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων, καθώς η φυσική φθορά και η χρήση στα όρια δεν έχει συχνά καλά αποτελέσματα... Φυσικά όλοι οι μικροί εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν πολλές περισσότερες από 2.500 ετικέτες/ημέρα - αυτός ο διαχωρισμός είναι μία σύσταση, όχι υποχρέωση.